Dent Art - Fogpótlás

mosolyok művészi kivitelben

Kérjen időpontot konzultációra online, vagy telefonon!
Fogtömés
Hídpótlások

fogpótlások rögzített és kivehető megoldásokkal

Fogpótlás Győr prémium minőségű fogorvosi rendelőjétől

A fogazat egyes megbetegedései a rágófunkció csökkenését, valamint esztétikai problémákat is okozhatnak.

Ha felmerül a fogpótlás szükségessége, legelső lépésben páciensünk igényeit, kívánságait, preferenciáit kell megismernünk. Ezek ismeretében felvázoljuk azokat a kezelési alternativákat, melyek a Páciens egészségét és esztétikai, valamint funkció beli igényeit egyaránt szolgálják. Az alábbiakban ismertetjük, milyen sokféle is lehet a fogpótlások világa, és milyen sokféleképpen orvosolható a fogpótlás Győr presztízs rendelőjében!

fogpótlások rögzített és kivehető megoldásokkal

Fogpótlás megelőzése: károsodott fogak helyreállítása

A fogak szerkezete több okból is károsodhat, ezek közül a leggyakoribb a fogszuvasodás, melynek során üregképződés indul meg a fog kemény szöveteiben. Ha ezt a folyamatot nem állítjuk meg, az üreg el fogja érni a fog belsejében lévő idegeket is tartalmazó pulpakamrát, ekkor pedig már gyakran csak gyökérkezeléssel tudjuk megmenteni a fogat.

A fog koronai része külső, traumás hatások következtében is sérülhet. Gondoljunk csak a foggal kinyitott csomagolásokra, a sportbalesetekre, vagy arra az egészen banális helyzetre, amikor étkezés során váratlanul ráharapunk egy kemény falatra (pl.: dióhéj, meggymag, csontdarabka). A fogból ekkor lepattanhat, letörhet egy kisebb vagy nagyobb darab. Amellett, hogy ez esztétikailag is kellemetlen, a törési felület mentén sokkal nagyobb lesz a fogszuvasodás veszélye, ezen kívül az éles felszín gyakran kisebesíti a nyelvet, ajkat.

fogpótlások rögzített és kivehető megoldásokkal

Ezeknek a helyzeteknek a megoldása általában gyors és rutinszerű. Fényre kötő, a fog színével azonos anyagokból az elvesztett részt visszapótoluk, természetesen miután eltávolítottuk a szuvasodott foganyagot. Ezt hívjuk fogtömésnek.

Ha pedig nagyobb darab tört le a fogból, esetleg kiterjedt, mély szuvasodásról beszélünk, még mindig van lehetőségünk fogtechnikai betéteket készíteni, ezeket más szóval inlay és onlay betéteknek nevezzük. Ezek esztétikailag is megszólalásig élethű módon képesek kipótolni a fogat, és a rágófunkciót is maradéktalanul helyreállítják.

Fogpótlás egyetlen hiányzó fog esetén

Szóló foghiány esetén alapvetően kétféle megoldásban gondolkodhatunk.

fogpótlások rögzített és kivehető megoldásokkal

Hídpótlások

Ezek közül az egyik a hagyományos hídpótlás. Hídpótlásra akkor van lehetőségünk, ha a hiányzó fog mindkét oldalán vannak stabil, természetes fogak. Ezeknek a fogaknak a koronai részét kúpszerű formára csiszoljuk, melyet lenyomatvétel követ. Ez alapján fogja fogtechnikusunk elkészíteni a hídpótlást, melyet ragasztással rögzítünk a pillérként szolgáló lecsiszolt fogakon.

A hidak előnye, hogy igen jók az esztétikai tulajdonságaik, ezen kívül teljesen rögzítettek, tehát nem mozdulnak el, nem hagyják cserben a pácienst egy-egy váratlan pillanatban. További jelentős előnyük, hogy gyorsan, mindössze 1-2 hét alatt elkészülnek és -megfelelő otthoni fogápolás mellett – 10-15, vagy akár 20 évig is betöltik funkciójukat.

Kérjen időpontot személyes konzultációra!

Jelentkezzen be konzultációra online, vagy kérjen időpontot telefonon!

  Mi történik az időpontfoglalás után?
  Űrlap kitöltése

  Kérjük adja meg adatait, illetve válassza ki, hogy milyen kezelésre szeretne időpontot foglalni. Megjegyzésben kérjük jelezze felénk, hogy e-mailben vagy telefonon kereshetjük Önt.

  Időpont egyeztetés

  Páciens koordinátoraink pár órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségek egyikén.

  Visszaigazolás

  Időpont egyeztetés után megerősítő üzenetet kap e-mail címére a megbeszélt időpontja részleteiről.