Dentálhigiénia

Kérjen időpontot konzultációra online, vagy telefonon!
Fogkő-eltávolítás
Fogfehérítés
Fogékszer

Fogkő-eltávolítás Győr - Dent Art Klinik

Fogkő-eltávolítás Győrben – Miért van rá szükség?

A fogkő-eltávolítás egy rendkívül fontos, ám sokak által mégis mellőzött fogászati eljárás, amely kulcsfontosságú a fogak egészségének megőrzésében. A fogkő felhalmozódása idővel károsíthatja az ínyt és a fogakat, ami különböző problémákat okozhat.

A leggyakoribb következmény az íny gyulladása, mely kezelés hiányában fogágybetegséggé alakul, mely a fogak idő előtti elvesztését okozhatja. A kezeletlen fogágybetegség emellett további egészségügyi problémákat is okozhat, beleértve a szívbetegségeket, az agyvérzést, várandósság esetén pedig vetéléshez vagy koraszüléshez is vezethet.

A fogkő-eltávolítása az egyetlen hatékony módja annak, hogy megszabaduljunk a dentális plakktól és a fogkőtől, és megelőzzük az ínybetegségek és a fogromlást. A rendszeresen elvégzett fogkő-eltávolítás nem csak az íny egészségét javítja, hanem elősegíti a fogak hosszú távú megőrzését és csökkenti a fogorvosi kezelések és beavatkozások szükségességét.

Összességében a fogkő-eltávolítás rendszeres elvégzése fontos része az egészséges szájhigiéniának, és hozzájárul a fogak és az íny hosszú távú egészségének megőrzéséhez.

Fogkő-eltávolítás Győr - Dent Art Klinik

Fogkő-eltávolítás Győrben – Mi történik, ha elmarad?

A fogkő jelenléte a szájban számos egészségügyi kockázatot hordoz közvetlen és közvetett egyaránt:

 • Ínygyulladás – az ínygyulladás kezdeti szakasza, amely duzzanatot, vörösséget és érzékenységet okozhat az ínyben. Ha időben nem kezelik, akkor előrehaladhat és súlyosabb fogágybetegséget okozhat.
 • Fogágybetegség – ez a gyulladásos betegség fogak tartószerkezetének tartós károsodását okozhatja. Következtében mély szöveti tasakok alakulnak ki a fog és az íny között, amelyekben baktériumok halmozódnak fel, a gyulladás továbbterjedését okozva. A periodontitis, ha nem kezelik, a fogak mozgathatóságához, majd elvesztéséhez is vezethet.
 • Fogvesztés – a fogágybetegség előrehaladott szakaszában a fogak nem tudnak megfelelően rögzülni az állcsontban, és elkezdenek kilazulni. Ha nem kezelik, a fogak egy idő múlva olyannyira meggyengülnek, hogy akár nagyobb ellenállás nélkül eltávolíthatóvá válnak.
 • Fogszuvasodás – a fogkő-eltávolításának hiánya a fogak szuvasodását is okozhatja, mivel a fogkő a fogszuvasodásért is felelős baktériumoknak remek táptalajt biztosít.

Általános egészségügyi problémák – a fogágybetegség növeli a szívbetegségek, az agyvérzések, ízületi gyulladások, tüdőbetegségek, a koraszülés és a vetélés  kockázatát, mivel a baktériumok bejuthatnak a véráramba és az egész testben elterjedhetnek.

Fogkő-eltávolítás Győr - Dent Art Klinik

Fogfehérítés

Az utóbbi években sokak számára vált referenciává az influenszerek és más hírességek hófehér mosolya. Fontos azonban tudni, hogy ezek egy része csupán a digitális képszerkesztés csodája: a fogak a valóságban igen ritkán olyan fehérek, mint a filterezett képeken, és ez nem is baj, hiszen a való életben kifejezetten furcsának, természetellenesnek találnánk a valószínűtlenül fehér mosolyokat.

Az azonban teljesen általános és normális igény, ha szeretnénk a fogaink árnyalatán néhány árnyalatot világosítani, frissebbé tenni azt.

Fogkő-eltávolítás Győr - Dent Art Klinik

Fogékszer

Esztétikai fogászati kezeléseink során törekszünk az arc karakterének, harmóniájának megfelelő szín- és formavilágból alkotni meg azt az új mosolyt, mely páciensünk számára biztosítja az önfeledt nevetés, mosolygás vagy beszéd élményét. Ha pedig valakit a természetes szépség nem tesz maradéktalanul boldoggá, rendelőnkben lehetőség van ezt még egy szinttel magasabbra emelni!

A rendelőnkben elérhető fogékszerek egytől egyig magas minőségűek, és orvosi beszállítótól származnak, felhelyezésük ezért teljesen biztonságos a páciens számára. Lehetőség van többféle méretű és színű ékszer közül kiválasztani azt, amely a páciens egyéniségét a lehető legjobban tükrözi. Az ékszer felhelyezése semmiféle visszafordíthatatlan kárt nem tesz a fogakban, azt ugyanis erős fogászati ragasztóanyaggal rögzítjük a kívánt fogfelszínen. A fogápolást és a fogtisztítást a fogékszer körül különös alapossággal kell végezni, hogy ne tudjon rajta felhalmozódni a lepedék és a fogkő.

Kérjen időpontot személyes konzultációra!

Jelentkezzen be konzultációra online, vagy kérjen időpontot telefonon!

  Mi történik az időpontfoglalás után?
  Űrlap kitöltése

  Kérjük adja meg adatait, illetve válassza ki, hogy milyen kezelésre szeretne időpontot foglalni. Megjegyzésben kérjük jelezze felénk, hogy e-mailben vagy telefonon kereshetjük Önt.

  Időpont egyeztetés

  Páciens koordinátoraink pár órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségek egyikén.

  Visszaigazolás

  Időpont egyeztetés után megerősítő üzenetet kap e-mail címére a megbeszélt időpontja részleteiről.