Dent Art - Invisalign fogszabályozás

Kérjen időpontot konzultációra online, vagy telefonon!

Invisalign láthatatlan fogszabályozó

Bármilyen fogszabályozó kezelésről is beszélünk, az mindig kitartást és türelmet kíván a pácienstől. A kezelés relatív hosszú ideig, felnőttkorban többnyire 1-3 évig tart, és legyünk őszinték: sok kompromisszummal jár. A végeredményként létrejött új mosoly persze kárpótol ezekért! Ha lenne egy varázspálcánk, nem tennénk könnyebbé ezt az utat?

Az Invisalign láthatatlan fogszabályozás megalkotóinak hasonló volt a motivációjuk, amikor letették ennek a forradalmian új technikának az alapjait. Fogszabályozás kényelmesen és esztétikusan, zavaró fém alkatrészek, kidörzsölődés nélkül? Spenótot, mákos tésztát, hamburgert enni fogszabályozóval? Invisalign fogszabályozóval lehetséges!

Invisalign láthatatlan fogszabályozó

Invisalign láthatatlan fogszabályozás működése

A hagyományos fogszabályozókkal ellentétben az Invisalign láthatatlan fogszabályozás során a fogmozgatást végző eszközt (készüléket) nem szükséges a fogakhoz rögzíteni. Valójában nem is egy fogszabályozót visel a páciens a kezelés során, hanem sínek sorozatát.

Az Invisalign láthatatlan fogszabályozás teljesen átlátszó vékony síneket használ a kívánt fogmozgatás eléréséhez. A sínek úgy illeszkednek a fogakra, mintha csak rájuk öntötték volna (voltaképpen ez is történt), így viselés közben gyakorlatilag észrevehetetlenek.

Invisalign attachments

Egy láthatatlan fogszabályozó sínt nagyjából két hétig szükséges viselni, ez után át lehet térni a következőre. Minden sín egy lépéssel közelebb mozgatja a fogakat a tervezett célállapothoz.

A kezelés egyes esetekben kiegészülhet úgynevezett “attachmentek” alkalmazásával. Ezek a foggal megegyező színű kompozit anyagból készülnek, amelyből a fogorvos kis “tüskéket” épít egyes fogak felszínre, így a sín azokban jobban “belekapaszkodhat”, így nagyobb és kontrolláltabb irányú erőhatást fejthet ki a fogakra. Ezeket természetesen nyom nélkül eltávolítjuk, amikor már nincs rájuk szükség.

Invisalign láthatatlan fogszabályozás

Invisalign láthatatlan fogszabályozás előnyei

 • A fogszabályozó készülék nem rögzített, így fontos helyzetekben (pl. fotózás, állásinterjú stb.) rövid időre a páciens akár ki is veheti őket.
 • Nincsenek szúró, irritáló alkatrészek: a sínek felszíne sima és nem sérti fel a nyálkahártyát.
 • Az invisalign sínek szinte teljesen láthatatlanok, csak avatott szemek veszik észre őket.
 • A páciens bármilyen ételt fogyaszthat a kezelés alatt, hiszen a fogszabályzót ekkor nem kell viselni.
 • A fogak tisztítását a megszokott módon lehet végezni, nincs szükség speciális eszközökre.
 • Digitális technológiával tervezett és gyártott termék, mely mögött hatalmas és folyamatos kutatás-fejlesztési munka áll.

Kérjen időpontot személyes konzultációra!

Jelentkezzen be konzultációra online, vagy kérjen időpontot telefonon!

  Mi történik az időpontfoglalás után?
  Űrlap kitöltése

  Kérjük adja meg adatait, illetve válassza ki, hogy milyen kezelésre szeretne időpontot foglalni. Megjegyzésben kérjük jelezze felénk, hogy e-mailben vagy telefonon kereshetjük Önt.

  Időpont egyeztetés

  Páciens koordinátoraink pár órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségek egyikén.

  Visszaigazolás

  Időpont egyeztetés után megerősítő üzenetet kap e-mail címére a megbeszélt időpontja részleteiről.