Ultravékony porcelánhéj gyors megoldást jelent

A Dent Art Klinik esztétikai fogászatán készített ultravékony porcelánhéj megoldást kínál, ha gyökérkezelés miatt elszürkültek a frontfogai, ha fogszabályozás nélkül szeretne egyenesebb fogsort vagy letört a fogából egy kisebb darab.

 

Kerámia héj tulajdonságai:

Klinikánkon napi rendszerességgel adunk boldog, gyönyörű mosolyt és ezzel önbizalmat pácienseinknek. Dr. Kónya Ildikó szerint a legkevesebb zománcveszteséggel járó ultravékony kerámia héjakat elsősorban a frontfogaknál szokták használni. A technika segítégével a kisebb igazodási hibák, esztétikai problémák gyorsan és biztonságosan javíthatók.

Az ultravékony kerámia héj vagy elterjedtebb nevén porcelánhéj teljesen fémmentes, tartós és napjainkban az egyik legesztétikusabb bevatakozást jelenti a hibátlan mosoly érdekében.

 

Porcelánhéj-milyen esetekben ajánlott?

A technológia előnye, hogy ebben az eljárásban nem kell a fog jelentős részét lecsiszolni és ezzel eltávolítani a foganyag jelentős részét. Az ultravékony porcelánhéj felrakásához csupán a fog elülső felszínén, a zománcréteggel kell dolgoznunk.

Alkalmazzuk például:

 • repedt, letört, sérült frontfogaknál
 • elszíneződött, gyökérkezelt fogaknál, amikor már a belső fehérítés sem hoz kielégítő eredményt
 • kisebb fogsor egyenetlenségek esetében, amikor a fogszabályzó használatát tudjuk vele helyettesíteni

 

Porcelánhéj-Milyen idős kortól ajánlott?

Mi 18 éves kortól ajánljuk az ultravékony porcelánhéjat pácienseinknek.

 

Porcelánhéj, mint esztétikai kezelés-Mennyi ideig tart?

A porcelánhéj felrakásához rendelőnkben általában két alkalommal szükséges megjelenni. Az első alkalommal a fog elülső oldalát indokolt mértékben lecsiszoljuk, majd lenyomatot veszünk. A fogtechnikus ez alapján elkészíti a porcelánhéjat. Az első kezelés végén a lecsiszolt fogakra ideiglenes héjakat teszünk, tehát nem kell aggódnia amiatt, hogy szabadon maradnak a lecsiszolt fogai vagy mások számára észrevehető lesz, hogy fogorvosi kezelés alatt áll. A második ülésben ragasztjuk fel a már kész, végleges porcelánhéjat.

Egy fog esetében mindkét kezelés maximális időtartama általában 1-1 óra.

 

Porcelánhéj tartóssága, élettartama

A porcelánhéj tartóssága több tényezőtől függ, beleértve a páciens egyéni szájhigiéniai, étkezési, fogápolási szokásait. Amennyiben ezek a tényezők megfelelőek, úgy a porcelánhájak hosszú élettartammal rendelkeznek, és akár 10-15 évig is tartósak lehetnek!

A porcelánhéjak szilárd, tartós, minőségi alapanyagokból fogtechnikai laborban készülnek, ami azt jelenti, hogy kiválóan ellenállnak a kopásnak és az igénybevételnek. Fontosnak tartjuk azonban megjegyezni, hogy a porcelánhéjak is, csakúgy mint a természetes fogaink megsérülhetnek az évek során. Rendszeres fogorvosi ellenőrzéseken való részvétellel és a megfelelő szájhigiéniai gyakorlatok betartásával mindent megtehet azért, hogy a porcelánhéjak évekig tartósak legyenek és esztétikai megjelenésük se romoljon.

Amennyiben Ön is szeretne fogai esztétikai megjelenésén kerámiahéjakkal változtatni, kérjen időpontot első konzultációra, örömmel látjuk rendelőnkben!

Kérjen időpontot személyes konzultációra!

Jelentkezzen be konzultációra online, vagy kérjen időpontot telefonon!

  Mi történik az időpontfoglalás után?
  Űrlap kitöltése

  Kérjük adja meg adatait, illetve válassza ki, hogy milyen kezelésre szeretne időpontot foglalni. Megjegyzésben kérjük jelezze felénk, hogy e-mailben vagy telefonon kereshetjük Önt.

  Időpont egyeztetés

  Páciens koordinátoraink pár órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségek egyikén.

  Visszaigazolás

  Időpont egyeztetés után megerősítő üzenetet kap e-mail címére a megbeszélt időpontja részleteiről.