Ezért fontos a fogimplantátumok gyógyulási ideje – Andrea Története

Ismerje meg Andrea történetét, hogy miért fontos a fogimplantátumok gyógyulási ideje, és miért nem szabad ezt a folyamatot sürgetni. Andrea egy másik fogászaton végzett megoldást követően végül 6 műtéti beavatkozáson esett át nálunk. A sikeres végkifejlet – saját bevallása szerint – visszaadta neki rég elvesztett önbizalmát.

Az első fogászati műtét – a fogimplantátumok gyógyulási ideje nem minden

Andrea 30 éves korában szeretett volna esztétikai beavatkozást megejteni a fogain annak érdekében, hogy szebbnek, magabiztosabbnak érezze magát. Emiatt az akkor még laikus hölgy elfogadta egy másik rendelő megoldását, ahol gyors eredményt ígérve helyeztek be neki fogimplantátumokat és egy körhidat, mindösszesen 1 hetes gyógyulási idővel.

Ez a műtét viszont sajnos pár év múlva sikertelennek bizonyult, ugyanis gyulladások alakultak ki a fogínyében. Ezt a váratlan problémát a mozgó implantátumok, valamint a fogínyének a körhídtól való eltávolodása miatt vett észre. – Mivel a felső állkapcsomban gyökérkezelt volt az összes fogam, így ebből én fájdalmat nem is érzékeltem. – mondta el nekünk, amikor a gyulladás észleléséről kérdeztük. – Igazából elkövettünk egy hibát (…), hogy az implantáció után 1 héttel később megkaptam a végleges fogsort.

A problémák észlelése után Andrea több hónapot töltött megfelelő szakorvos után kutatva. A keresés közben világossá vált számára, hogy nem a gyulladás a legnagyobb probléma, amivel szembe kell néznie. Kiderült, hogy komoly csontvesztésről van szó, amelyet csak erre szakosodott fogászat tud helyreállítani csontbeültetéssel. – Nem volt egyszerű dolgom, hogy megfelelően döntsek, természetesen 2-3 klinika szakvéleményét kikértem, hogy mit érdemes tenni. Két hónapon keresztül szaladgáltam orvostól orvosig.

Így került a győri DentArt Klinik Fogászat és Implantológiához

– Tudtam azt, hogy mindenképpen szakmailag olyan orvost, klinikát kell válasszak, ahol nem csapják össze ezt a beavatkozást. – Andrea emiatt, és Győrbe költözésének eredményeként jelentkezett be hozzánk konzultációs időpontra. – A másik oka az volt, hogy itt van csontbank, és így egyszerűbb volt az ellátás a műtéthez. A konzultáció 2 napon belül meg is történt, és már a személyes találkozó során meggyőződött arról, hogy nálunk komolyan vettük a problémáját. – Két óra, öt orvos, szaladgálás, hogy most ebből hogy lesz nekem szép fogsor, hogy időben is hogy fog ez nekem felépülni.

Mennyi a fogimplantátumok gyógyulási ideje? Andrea esetében sajnos hosszabb időt vett igénybe, de az elkészült mosoly megéri!

Megbízhatóság és őszinteség a műtét során – avagy így nyerte vissza Andrea bizalmát a fogászatban

Csák Csaba főorvos professzionális támogatása, a családi vállalkozásban dolgozó kollégák folyamatos jelenléte és a főorvos úr lánya, Dr. Csák Lujza szakmai hozzáértése a végleges fogsor felhelyezésénél mind-mind meghatározó tényezői volt annak, hogy teljes bizalom épüljön ki közte és a rendelő között. Külön kiemelte dentálhigiénikusunk, Erika munkáját is, aki bemutatta, hogy a végső fogsort hogyan tudja ő maga otthon megfelelően karbantartani

Másfél év és hat műtét

Az első műtéti beavatkozása egy egyszerű ciszta műtét volt, bevallása szerint ettől volt a legjobban megijedve. Ekkor már egy négyes hidat és 2 fogát is el kellett távolítani. Ezután a meglévő körhíd és implantátumok eltávolítása történt, majd pedig a csontbeültetés következett. – A felső kettővel indítottunk, az félelmetes volt, de mégis azt mondom, hogy könnyebben átvészeltem. 

A felső csontbeültetést követően 1 hónap múlva került sor az alsóra is, a gyógyulás után pedig következhetett a meglévő fogak eltávolítása, majd egy fogínykorrekció is.

Mennyi a fogimplantátumok gyógyulási ideje? Andrea ideiglenes (rögzített) fogsora fél évig volt bent, amíg teljesen be nem csontosodtak a csontbeültetései, ma már a végleges fogsorával adta nekünk az interjút. – Amire felkészítettetek, hogy ez a folyamat így fog zajlani, megbeszéltünk egy tervet az úgy volt. Ebből kifolyólag azt mondom, hogy maximálisan meg vagyok elégedve a klinikával. 

Fizikai és mentális hatásai a fogimplantációnak

– Egy hatalmas megkönnyebbülés, hogy elkészült, és hogy szép! – Meséli nevetve arra a kérdésre válaszolva, hogy milyen hatással van rá az elkészült fogsor. –  Sokszor azon kapom magam, hogy még autóvezetés közben is a tükörbe mosolygok, hogy milyen jól néz ki – tehát merek mosolyogni.

Örömünkre szolgál, hogy Andrea visszakapta önbizalmát! Szerinte a fogpótlás teljesen jól használható, akár kemény ételek elfogyasztásánál, vagy akár a „csirkecomb porcainak lerágásánál”

Amit ő tanácsol az implantációs beavatkozások előtt álló sorstársainak

– Aki ilyen beavatkozás előtt áll, ne halogasson! – Hiszen korosodás hatására előjöhetnek olyan betegségek, amelyek kialakulását követően már ez a beavatkozás nem lesz opció. Illetve fontos tény, hogy az idő előrehaladtával már nehezebben viseli a szervezet is. Emellett ne feledje, a fogimplantátumok gyógyulási ideje nem minden.

Andrea bemutatja az új fogimplantátumot közelről. Gyönyörűen mosolyog újra. Mennyi a fogimplantátumok gyógyulási ideje? A korábbi rendelő hibája miatt másfél évbe telt, de Andrea újra tökéletes! Andrea bemutatja a fogimplantátumot, gyönyörűen mosolyog távoli kép. Mennyi a fogimplantátumok gyógyulási ideje? A korábbi rendelő hibája miatt másfél évbe telt, de Andrea újra tökéletes!

Kérjen időpontot személyes konzultációra!

Jelentkezzen be konzultációra online, vagy kérjen időpontot telefonon!

  Mi történik az időpontfoglalás után?
  Űrlap kitöltése

  Kérjük adja meg adatait, illetve válassza ki, hogy milyen kezelésre szeretne időpontot foglalni. Megjegyzésben kérjük jelezze felénk, hogy e-mailben vagy telefonon kereshetjük Önt.

  Időpont egyeztetés

  Páciens koordinátoraink pár órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségek egyikén.

  Visszaigazolás

  Időpont egyeztetés után megerősítő üzenetet kap e-mail címére a megbeszélt időpontja részleteiről.