• 9024 Győr, Eörsy Péter u. 19.
 • Hétfő-Csütörtök 08:00-19:00 Péntek 08:00-14:00
service1

Az első kapcsolatfelvétel

Minden nap reggel 8 órától este 20 óráig rendelkezésére áll recepciónkon dolgozó munkatársunk. Itt fogadjuk betegeinket, itt történik a személyes adatok rögzítése. Az egyes kezelések, szűrővizsgálatok, kontrollvizsgálatok időpontjainak egyeztetése is a recepción zajlik.

Megérkezés után

A recepción a személyes adatok rögzítése után minden páciensünk kap egy anamnézis lapot. Ezen a lapon az általános egészségi állapotra vonatkozó kérdések szerepelnek. Különös tekintettel azokra a pontokra, melyek a fogászatiszájsebészetibeavatkozásokat befolyásolhatják.

A szájápolás

Gyakran nem otthonról indulva vagy hosszabb utazást követően érkeznek hozzánk pácienseink. Ezért külön helységet biztosítottunk a kezelések előtti alapvető szájápolási teendők zavartalan elvégzéséhez.

Állapotfelmérés

A következő lépés a fogazat átvizsgálása, a jelenlegi állapotok felmérése. A pontos diagnosztikát szolgálja a panoráma röntgen berendezés. Segítségével egyetlen felvételen valamennyi fog, az állcsontizület, az arcüreg csont- és fogszerkezete is láthatóvá válik. Fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni, hiszen számos elváltozásra csak a felvétel segítségével derülhet fény. Éppen ezért minden első betegvizsgálat alkalmával készítünk ilyen röntgenfelvételt.

A kiértékelés

fogorvos kolléga által végzett szájvizsgálat, az intraorális kamerával készült fotók, valamint a panoráma röntgenfelvétel kiértékelése alapján pácienseink és orvosaink pontos képet kapnak a rágószerv, a fogazat állapotáról. Ezt követően készül el szükség szerint a kezelési terv, aminek alapján pácienseink részletes információhoz jutnak az egyes beavatkozások időtartamára, és költségére nézve.

 • Ne érkezzen a kezelésre éhgyomorral, szomjasan. Egyrészt, mert az érzéstelenítő hatására leeshet a vércukorszint, könnyen rosszullét alakulhat ki. Másrészt egyes beavatkozások után bizonyos ideig tartózkodni kell az étkezéstől.
 • Ne szedjen a kezelés előtti napon C vitamint (csökkenti az érzéstelenítő hatását).
 • Kérjen időpont-módosítást, ha megbetegedett (láz, nátha, légúti betegségek), vagy ha ajak herpesze van.
 • Hölgyeknél fontos jelezni a várandósság lehetőségét, meglétét (Az első három hónapban szigorúan tilos röntgenezni!), illetve a szoptatást.
 • A különféle tartós betegségekről, folyamatosan szedett gyógyszerekről (pl véralvadás-gátló), allergiáról (pl Lidocain, Penicillin) tájékoztatni kell a fogorvost. Gyógyszerallergia esetén minden esetben jelezze ezt fogorvosának! Amennyiben rendszeresen szed gyógyszert, ne függessze fel szedését fogászati kezelés előtt.
 • Szóljon kezelőorvosának, ha valamilyen gyógyszert szed, vagy ha változás állt be az egészségi állapotában.
 • Lehetőleg ne garbóban jöjjön a fogorvosi kezelésre, a nyálkendő felhelyezését akadályozhatja. Szintén nem célszerű nagy hajcsat, copf viselete, kényelmetlen lehet a fejtámla.
 • A korábbi fogászati leleteket (röntgenfelvételek), régi fogpótlásokat hozza el magával. – Ha a fogászati kezelésről egészségpénztári számlát kér, szükség lesz a tagsági számra is.
 • Gyógyszerfelírás esetén szükség lesz a TAJ kártyára is.
 • Rendelőnkben lehetőséget biztosítunk szükség esetén fogmosásra a mosdóban.
 • Ha akut panasza van, mielőbb keresse fel a fogorvost! A betegség súlyosbodhat és akkor a kezelési és gyógyulási idő is hosszabb

Fogászati kezelés alatt:

 • Ha szólítják a rendelőbe, az összes ruhát, holmit hozza be magával, értük felelősséget vállalni nem tudunk.
 • kezelést konzultáció előzi meg. Amennyiben bármilyen kérdése van a betegségről, kezelésről, nyugodtan kérdezze meg.
 • Ha fájdalom jelentkezik kezelés alatt, emelje fel a bal kezét, így jelezzen a fogorvosnak. Ha bármi probléma adódik (sok a nyál a szájban, köhögni kell, stb) szintén így jelezhet.

Fogászati kezelés után:

Ha érzéstelenítőt kapott, nem célszerű addig enni, amíg ki nem megy a hatása (3-4 óra), mert elharaphatja ajkát, nyelvét. – Ha fogtömés után esetleg magasnak érzi mégis a tömést, keresse fel a fogorvosát. – Ha fogkőeltávolítás történt, fogai érzékenyek lehetnek hidegre, édesre.

Fizetési lehetőségek a Dent Art Kliniknél

Garancia a Dent Art Kliniknél