• 9024 Győr, Eörsy Péter u. 19.
  • Hétfő-Csütörtök 08:00-19:00 Péntek 08:00-14:00

Egy orvosnak mindig törekednie kell arra, hogy páciensei még a legkomolyabb műtétek során is a legnagyobb biztonságban legyenek. Magyarországon az elsők között rendelőnkben elérhető az állcsontok 3-dimenziós képi rekonstrukciója az Egyesült Államokban gyártott Gendex Cone Beam CT berendezés segítségével. Minden implantációs beavatkozás, ill. bármely szájsebészeti műtét teljes biztonsággal tervezhető és végezhető, hisz a beavatkozást végző szájsebész szakorvos a tér minden irányából már előre feltérképezheti a műtéti területet: pl. hol fut az állkapocs idegcsatornája egy ki nem nőtt bölcsességfoghoz képest, vagy tényleg belóg-e egy eltávolításra váró felső őrlőfog gyökere az arcüregbe, mint azt a panoráma-rtgmutatja, vagy elég vastag-e a csont egy implantátum számára? Ezen információk birtokában elkerülhetőek, megelőzhetőek az esetleges komplikációk, mint az idegsérülés következtében kialakuló esetleges érzéskiesés, s a rutin műtét valóban könnyen tervezhető és biztos, gyors lefolyású lesz. A dental CT nagy segítséget nyújt az általános fogászatban dolgozó kollégáknak is a fogmegőrző tevékenység és a fogszabályozás során. Ez az egyedülállóan új képalkotási eljárás lehetővé teszi, hogy a vizsgálandó területről 1:1 méretarányos, rávetülés nélküli, több irányból megjeleníthető 3 dimenziós kép készüljön. Ezenkívül nem csak a csont mennyisége, hanem a csont minősége is vizsgálható a felvételeken. Használata során a pácienst minimális sugárterhelés éri! A készülék hasonlóan néz ki a hagyományos panoráma röntgen berendezéshez, de annál jóval kényelmesebb, mivel a páciens ülhet, és nem veszi körül egy zárt gyűrű, amely bezártság érzetet okozhat, azonnal elkészíthető.

Klinikánkon az elsők között alkalmazzuk a 3D képalkotás alapú irányított implantációs eljárást. A Dental CT-vel nyert adatokat egy implantációs szimulációs programba exportálják. Az implantátum típusának ismeretében pontosan megtervezhető a megfelelő implantátum, vagy implantátumok elhelyezkedése. Az állcsontról készült 3D modell és egy lenyomat alapján egy speciális szoftverrel ún. műtéti sablon készül.

Ebben a sablonban század mm pontossággal vezető hengereket helyezünk el. A fúrást a vezető csatornákon keresztül végezzük, így a furat és az implantátum pontosan a szimuláció során meghatározott helyre, és mélységbe fog kerülni.

dentart-cbct