Inlay

inlay tömésAz inlay

Az inlay, azaz a ragasztott betét, átmenetet képez a fogtömés és a fogpótlás között. Alkalmazása abban az estben indokolt, ha a hiányzó fogrész tömőanyaggal már nem állítható helyre, viszont a fogkorona készítése még nem indokolt. Ezzel a megoldással a fogat „csak” kiegészítjük, így a lehető legtöbb egészséges foganyagot menti meg a fogszakorvos. Az inlay  tartós, kemény, jól illeszkedő, kitűnően pótolja a hiányzó fogszövetet, esztétikus, visszaadja a fog anatómiai formáját, eredeti színét, rágóképességét, funkcióját, nem színeződik. Készülhet porcelánból, aranyból vagy üvegszállal megerősített kompozitból. Az üreg kialakítását és lenyomatvételt követően a fogtechnikus elkészíti a hiányzó rész élethű mását, amelyet a fogorvos az üregbe speciális ragasztással rögzít.

Onlay:

Abban az esetben készül, ha a fog rágófelszíne teljesen destruálódott. Anyaga porcelán, elkészítési menete megegyezik az inlay-nél leírtakéval.

Arany inlay (arany betét)

Az egyetlen olyan tömésféleség, amely az idő múlásával csak javul. Élettartama több évtized is lehet. A nagy aranytartalmú (tehát viszonylag lágy, puha) tömés használatakor, vagyis rágáskor egyre jobban hozzányomkodjuk a tömésszélt a fogszélhez, így az ahhoz egyre szorosabban hozzásimulva megakadályozza a másodlagosan kialakuló fogszuvasodást. Az arany használata előnyös, mert nem oxidálódik, nem zsugorodik, magas hőmérsékleten sem lép reakcióba az oxigénnel és a kénnel. Az élő szervezet számára leginkább befogadható fém (teljesen biokompatibilis), anyagának semmilyen káros hatása nincs; használatával az allergiás reakciók is megelőzhetőek.

A nemesfém magas világpiaci ára sajnos nem teszi lehetővé széleskörű felhasználását.

Foglaljon online

Gyors és egyszerű módja annak, hogy egy kattintással bejelentkezzen kezelésre

 

Az esztétikai tökéletesség

Sokszor van olyan eset, amikor egy sérülés vagy a fogak alaki hibái miatt a mosolyvonalban komoly esztétikai problémákkal szembesülhet a páciens. A letört, sérült és hiányos fog sokak számára egyenlő azzal, hogy takargatják fogsorukat, rejtegetik a mosolyukat.

Az ilyen jellegű panaszok kezelésében az esztétikai fogászat ma már élen jár. A Dent Art Klinik pedig a legújabb és legmodernebb technológia segítségével vissza tudja adni a természetes mosolyt úgy, hogy Önnek csak azzal kell törődnie a későbbiekben, hogy minél több emberre mosolyogjon. Nekünk a legfontosabb, hogy Ön ismét felszabadultan teljes (és tökéletes) életet éljen.

conetnt-bottom-picsbubbles