Inlay

inlay tömésAz inlay

Az inlay, azaz a ragasztott betét, átmenetet képez a fogtömés és a fogpótlás között. Alkalmazása abban az estben indokolt, ha a hiányzó fogrész tömőanyaggal már nem állítható helyre, viszont a fogkorona készítése még nem indokolt. Ezzel a megoldással a fogat „csak” kiegészítjük, így a lehető legtöbb egészséges foganyagot menti meg a fogszakorvos. Az inlay  tartós, kemény, jól illeszkedő, kitűnően pótolja a hiányzó fogszövetet, esztétikus, visszaadja a fog anatómiai formáját, eredeti színét, rágóképességét, funkcióját, nem színeződik. Készülhet porcelánból, aranyból vagy üvegszállal megerősített kompozitból. Az üreg kialakítását és lenyomatvételt követően a fogtechnikus elkészíti a hiányzó rész élethű mását, amelyet a fogorvos az üregbe speciális ragasztással rögzít.

Onlay:

Abban az esetben készül, ha a fog rágófelszíne teljesen destruálódott. Anyaga porcelán, elkészítési menete megegyezik az inlay-nél leírtakéval.

Arany inlay (arany betét)

Az egyetlen olyan tömésféleség, amely az idő múlásával csak javul. Élettartama több évtized is lehet. A nagy aranytartalmú (tehát viszonylag lágy, puha) tömés használatakor, vagyis rágáskor egyre jobban hozzányomkodjuk a tömésszélt a fogszélhez, így az ahhoz egyre szorosabban hozzásimulva megakadályozza a másodlagosan kialakuló fogszuvasodást. Az arany használata előnyös, mert nem oxidálódik, nem zsugorodik, magas hőmérsékleten sem lép reakcióba az oxigénnel és a kénnel. Az élő szervezet számára leginkább befogadható fém (teljesen biokompatibilis), anyagának semmilyen káros hatása nincs; használatával az allergiás reakciók is megelőzhetőek.

A nemesfém magas világpiaci ára sajnos nem teszi lehetővé széleskörű felhasználását.

Foglaljon online

Gyors és egyszerű módja annak, hogy egy kattintással bejelentkezzen kezelésre

 

Az implantológia mesterei

Az életminőség romlásának egyik nagyon fontos tényezője egy vagy több fogunk elvesztése. Ön azzal a szándékkal fordul hozzánk, hogy az implantológiai szaktudásunkkal újra teljes életet adjunk Önnek, visszaadva a rágás örömét. Számunkra nagyon fontos, hogy amikor Ön eljön hozzánk, érezze a különleges törődést és azt a szándékot, hogy segíteni szeretnénk. Célunk, hogy Ön ne csak egy fogászati kezelésben részesüljön, hanem gazdagodjon a stresszementes, nyugodt légkörben zajló kezelés élményével is.

A fő profilunk az implantációs fogpótlások készítése, egy-egy fog pótlásától a teljes fogsor pótlásáig terjedően. Dr. Csák Csaba 20 éve több mint 15000 db implantátum beültetésével hatalmas tapasztalatra tett szert, teljesebb, egészségesebb élethez segítve pácienseit.

conetnt-bottom-picsbubbles