Inlay

inlay tömésAz inlay

Az inlay, azaz a ragasztott betét, átmenetet képez a fogtömés és a fogpótlás között. Alkalmazása abban az estben indokolt, ha a hiányzó fogrész tömőanyaggal már nem állítható helyre, viszont a fogkorona készítése még nem indokolt. Ezzel a megoldással a fogat „csak” kiegészítjük, így a lehető legtöbb egészséges foganyagot menti meg a fogszakorvos. Az inlay  tartós, kemény, jól illeszkedő, kitűnően pótolja a hiányzó fogszövetet, esztétikus, visszaadja a fog anatómiai formáját, eredeti színét, rágóképességét, funkcióját, nem színeződik. Készülhet porcelánból, aranyból vagy üvegszállal megerősített kompozitból. Az üreg kialakítását és lenyomatvételt követően a fogtechnikus elkészíti a hiányzó rész élethű mását, amelyet a fogorvos az üregbe speciális ragasztással rögzít.

Onlay:

Abban az esetben készül, ha a fog rágófelszíne teljesen destruálódott. Anyaga porcelán, elkészítési menete megegyezik az inlay-nél leírtakéval.

Arany inlay (arany betét)

Az egyetlen olyan tömésféleség, amely az idő múlásával csak javul. Élettartama több évtized is lehet. A nagy aranytartalmú (tehát viszonylag lágy, puha) tömés használatakor, vagyis rágáskor egyre jobban hozzányomkodjuk a tömésszélt a fogszélhez, így az ahhoz egyre szorosabban hozzásimulva megakadályozza a másodlagosan kialakuló fogszuvasodást. Az arany használata előnyös, mert nem oxidálódik, nem zsugorodik, magas hőmérsékleten sem lép reakcióba az oxigénnel és a kénnel. Az élő szervezet számára leginkább befogadható fém (teljesen biokompatibilis), anyagának semmilyen káros hatása nincs; használatával az allergiás reakciók is megelőzhetőek.

A nemesfém magas világpiaci ára sajnos nem teszi lehetővé széleskörű felhasználását.

Foglaljon online

Gyors és egyszerű módja annak, hogy egy kattintással bejelentkezzen kezelésre

 

A mosoly művészei

Ön a szép és természetes mosolyért fordul hozzánk, mi ezt felkészült orvosokkal, gyakorlott asszisztensekkel, magas szakmai színvonalon, kellemes körülmények között biztosítjuk Önnek. Akár fogászati, szájsebészeti vagy esztétikai kezelésről van szó: az Ön egészsége, elégedettsége a legfontosabb számunkra. A Dent Art Kliniket
Dr. Csák Csaba és Dr. Kónya Ildikó alapította 1994-ben. Azóta több ezer magyar és külföldi páciens kezelése valósult meg az egyre bővülő rendelőben.

Fő profilunk az implantációs fogpótlások készítése, egy-egy fog pótlásától a teljes fogsor pótlásáig terjedően.
Dr. Csák Csaba 20 éve több mint 15000 db implantátum beültetésével hatalmas tapasztalatra tett szert, teljesebb, egészségesebb élethez segítve pácienseit.

conetnt-bottom-picsbubbles