• 9024 Győr, Eörsy Péter u. 19.
  • Hétfő-Csütörtök 08:00-19:00 Péntek 08:00-14:00
  • Blog
  • by admin
  • 2019.09.05.
  • 402
  • 0

Ahhoz, hogy a fogimplantátumok hosszú évekig biztosítsák a megfelelő rágást a Dent Art Klinikben több hasznos tanáccsal látjuk el.

Számunkra fontos, hogy a beültetett implantátumaink hosszú életűek legyenek, de ehhez Önnek be kell tartania néhány alapszabályt.

A legmodernebb és legesztétikusabb fogpótló eljárás az implantáció, mellyel dr. Csák Csaba már több mint 20 éve foglalkozik. A beültetett implantátumok élettartama megfelelő szájhigiénia mellett élethosszig tart. Nincs szükség cserére, mert a megfelelően behelyezett műgyökeret a csontállomány tökéletes szilárdsággal és stabilitással képes tartani.

A tökéletesen beültetett implantátumok ugyanolyan körültekintő szájápolást igényelnek, mint a normál fogak. Dr. Csák Csaba szerint ahhoz, hogy beépített műgyökér minél tartósabb legyen, nagy figyelmet kell fordítani a száj higiéniájára. Az implantátumok szuvasodni ugyan nem tudnak, de a fogkőképződés és az ínygyulladás az implantátumot viselők életében is megjelennek.

A felhalmozódó bakteriális filmréteg legszembetűnőbb jele a fogkőképződés, ami implantátumunk élettartamának megőrzése érdekében azonnali eltávolítást igényel. Amennyiben nem kerülnek elátvolításra, akkor ínygulladást és a fogágy megbetegedését, fogágy sorvadását, az implantátumot tartó csontállomány pusztulását eredményezheti. Ez pedig a műgyökér meglazulásához, kieséséhez vezet.

Az implantátumok körüli fogkőképződés ellen a következőket tegye::

– napi kétszeri, legalább kétperces fogmosás
– napi rendszerességgel végzett fogköztisztítás fogselyemmel vagy fogköztisztító kefével,
– szájvíz használata
– félévente dentálhigiéniai kezelés Klinikánkon

A mindennapos szájhigiénia tehát kulcsfontosságú, ha az implantátumok tartósságáról van szó. Azt javasoljuk, hogy az implantációs beavatkozást követően is rendszeresen, legalább félévente látogasson el hozzánk, ahol megelőzzük a betegségek kialakulását, és biztosítjuk a hosszú élettartamot az implantátumok számára.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *