• 9024 Győr, Eörsy Péter u. 19.
  • Hétfő-Csütörtök 08:00-19:00 Péntek 08:00-14:00
  • Blog
  • by admin
  • 2019.09.05.
  • 434
  • 0

A Dent Art Klinik denálthigénikusai fogápolási tanácsokkal segítik pácienseinket. Az otthoni fog- és szájápolás során a fogkefével kapcsolatban érdemes néhány szabályt betartani, amire most felhívjuk a figyelmet:

A legtöbben csak egy fogmosópohárban tartják a fogkefét a fürdőszobában. Néhányan esetleg zárt tokba teszik használat után. Ezek azonban nem a legjobb megoldások, mert a fogkefe súlyos fertőzéseket is okozhat a helytelen tárolás miatt! Íme néhány hasznos tanács:

– Soha se tartsuk a vécécsésze közvetlen közelében, mert a vécé lehúzása után baktériumok jutnak a levegőbe, amik rákerülnek a WC környezetében lévő tárgyakra, így a fogkefére is.

– Lehetőleg minden esetben tiszta kézzel nyúljunk a fogkefénkhez! A kézmosás előzze meg a fogmosást és főleg a fogselymezést. Utóbbinál ugyanis az ujjakra tekeret fogselyemmel vihetőek be a kórokozók a szájba és a fogakra.

– A fogkefét használat után minden esetben alaposan ki kell öblíteni folyó víz alatt. Nem elegendő a fogmosó pohárban kiöblíteni. Ugyanígy kell tenni a fogköztisztító kefékkel is, azokat is folyó vízzel öblítsük.

– A fogkefét lehetőleg száraz helyen kell tartani. A baktériumok a nedves közegben érzik a legjobban magukat és ott is szaporodnak, így ha a fogkefe nedves környezetben van, akkor a baktériumok élőhelyéül szolgál. Lényeges, hogy a fogkefe száradjon meg két fogmosás között.

– Lehetőleg mindig a fogkefe fejével felfelé, állítva tároljuk. Sem fejjel lefelé, sem pedig elfektetve nem célszerű tárolni.

– Egy ember, egy fogkefe alapszabály. Semmiképpen sem szabad kölcsönadni, vagy megosztani másokkal a fogkefét még egyetlen alkalommal sem. A fogkefét csak egy személy használja. Lehetőleg a családban mindenkinek saját fogkefe tartója legyen, vagy olyan tartót kell beszerezni, amiben a fogkefék feje nem érintkezik egymással.

– Három havonta célszerű a fogkefét cserélni. Ennyi idő alatt a kefe szálai elkopnak és nem távolítják már el hatékonyan a plakkot és ételmaradékot a fogakról. Célszerű influenza vagy megfázás után is lecserélni a fogkefét.

A Dent Art Klinik dentálhigénikusa az otthoni szájápolási technika megtanítása mellett további praktikákat és szabályokat is el tudnak mondani Önnek.
Jöjjön el hozzánk, kérje ki tanácsunkat!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *