Hasznos információk

 • Az első kapcsolatfelvétel

  Minden nap reggel 8 órától este 20 óráig rendelkezésére áll recepciónkon dolgozó munkatársunk. Itt fogadjuk betegeinket, itt történik a személyes adatok rögzítése. Az egyes kezelések, szűrővizsgálatok, kontrollvizsgálatok időpontjainak egyeztetése is a recepción zajlik.

  Megérkezés után

  A recepción a személyes adatok rögzítése után minden páciensünk kap egy anamnézis lapot. Ezen a lapon az általános egészségi állapotra vonatkozó kérdések szerepelnek. Különös tekintettel azokra a pontokra, melyek a fogászati, szájsebészeti beavatkozásokat befolyásolhatják.

  A szájápolás

  Gyakran nem otthonról indulva vagy hosszabb utazást követően érkeznek hozzánk pácienseink. Ezért külön helységet biztosítottunk a kezelések előtti alapvető szájápolási teendők zavartalan elvégzéséhez.

  treatment 10Állapotfelmérés

  A következő lépés a fogazat átvizsgálása, a jelenlegi állapotok felmérése. A pontos diagnosztikát szolgálja a panoráma röntgen berendezés. Segítségével egyetlen felvételen valamennyi fog, az állcsontizület, az arcüreg csont- és fogszerkezete is láthatóvá válik. Fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni, hiszen számos elváltozásra csak a felvétel segítségével derülhet fény. Éppen ezért minden első betegvizsgálat alkalmával készítünk ilyen röntgenfelvételt.

 • A kiértékelés

  A fogorvos kolléga által végzett szájvizsgálat, az intraorális kamerával készült fotók, valamint a panoráma röntgenfelvétel kiértékelése alapján pácienseink és orvosaink pontos képet kapnak a rágószerv, a fogazat állapotáról. Ezt követően készül el szükség szerint a kezelési terv, aminek alapján pácienseink részletes információhoz jutnak az egyes beavatkozások időtartamára, és költségére nézve.

  • Ne érkezzen a kezelésre éhgyomorral, szomjasan. Egyrészt, mert az érzéstelenítő hatására leeshet a vércukorszint, könnyen rosszullét alakulhat ki. Másrészt egyes beavatkozások után bizonyos ideig tartózkodni kell az étkezéstől.
  • Ne szedjen a kezelés előtti napon C vitamint (csökkenti az érzéstelenítő hatását).
  • Kérjen időpont-módosítást, ha megbetegedett (láz, nátha, légúti betegségek), vagy ha ajak herpesze van.
  • Hölgyeknél fontos jelezni a várandósság lehetőségét, meglétét (Az első három hónapban szigorúan tilos röntgenezni!), illetve a szoptatást.
  • A különféle tartós betegségekről, folyamatosan szedett gyógyszerekről (pl véralvadás-gátló), allergiáról (pl Lidocain, Penicillin) tájékoztatni kell a fogorvost. Gyógyszerallergia esetén minden esetben jelezze ezt fogorvosának! Amennyiben rendszeresen szed gyógyszert, ne függessze fel szedését fogászati kezelés előtt.
  • Szóljon kezelőorvosának, ha valamilyen gyógyszert szed, vagy ha változás állt be az egészségi állapotában.
  • Lehetőleg ne garbóban jöjjön a fogorvosi kezelésre, a nyálkendő felhelyezését akadályozhatja. Szintén nem célszerű nagy hajcsat, copf viselete, kényelmetlen lehet a fejtámla.
  • A korábbi fogászati leleteket (röntgenfelvételek), régi fogpótlásokat hozza el magával. - Ha a fogászati kezelésről egészségpénztári számlát kér, szükség lesz a tagsági számra is.
  • Gyógyszerfelírás esetén szükség lesz a TAJ kártyára is.
  • Rendelőnkben lehetőséget biztosítunk szükség esetén fogmosásra a mosdóban.
  • Ha akut panasza van, mielőbb keresse fel a fogorvost! A betegség súlyosbodhat és akkor a kezelési és gyógyulási idő is hosszabb.
 • dental 05Fogászati kezelés alatt:

  • Ha szólítják a rendelőbe, az összes ruhát, holmit hozza be magával, értük felelősséget vállalni nem tudunk.
  • A kezelést konzultáció előzi meg. Amennyiben bármilyen kérdése van a betegségről, kezelésről, nyugodtan kérdezze meg.
  • Ha fájdalom jelentkezik kezelés alatt, emelje fel a bal kezét, így jelezzen a fogorvosnak. Ha bármi probléma adódik (sok a nyál a szájban, köhögni kell, stb) szintén így jelezhet.

  Fogászati kezelés után:

  Ha érzéstelenítőt kapott, nem célszerű addig enni, amíg ki nem megy a hatása (3-4 óra), mert elharaphatja ajkát, nyelvét. - Ha fogtömés után esetleg magasnak érzi mégis a tömést, keresse fel a fogorvosát. - Ha fogkőeltávolítás történt, fogai érzékenyek lehetnek hidegre, édesre.

  Fizetési lehetőségek a Dent Art Kliniknél

  Garancia a Dent Art Kliniknél

Foglaljon online

Gyors és egyszerű módja annak, hogy egy kattintással bejelentkezzen kezelésre

 

Az implantológia mesterei

Az életminőség romlásának egyik nagyon fontos tényezője egy vagy több fogunk elvesztése. Ön azzal a szándékkal fordul hozzánk, hogy az implantológiai szaktudásunkkal újra teljes életet adjunk Önnek, visszaadva a rágás örömét. Számunkra nagyon fontos, hogy amikor Ön eljön hozzánk, érezze a különleges törődést és azt a szándékot, hogy segíteni szeretnénk. Célunk, hogy Ön ne csak egy fogászati kezelésben részesüljön, hanem gazdagodjon a stresszementes, nyugodt légkörben zajló kezelés élményével is.

A fő profilunk az implantációs fogpótlások készítése, egy-egy fog pótlásától a teljes fogsor pótlásáig terjedően. Dr. Csák Csaba 20 éve több mint 15000 db implantátum beültetésével hatalmas tapasztalatra tett szert, teljesebb, egészségesebb élethez segítve pácienseit.

conetnt-bottom-picsbubbles