Gyökércsúcs resectió

gyokercsucs-resectioMi a célja a gyökércsúcs resectió-nak?

Olyan sebészi eljárás, melynek célja a fog megtartása, korlátolt funkcióképességének biztosítása. Elsősorban a frontfogak területén alkalmazható. A rágófogak esetében, a nehéz technikai kivitelezés miatt, ritkán végzett sebészi eljárás. A ciszta megléte nem jár fájdalommal, ezért általában egy más okból végzett röntgenfelvétel révén kerül felfedezésre, de a fájdalommentesség nem jelenti azt, hogy nem okoz problémát, az elhalt fog gyökércsúcsán kialakult  gyulladásos gócból folyamatosan baktériumok ill. azok toxinjai kerülnek a vérkeringésbe, amik szervkárosodást  vagy egyéb problémákat, például hajhullást, okozhatnak.

A fog előkészítése (gyökértömése, gyökértömés cseréje) után a gyökércsúcson lévő körülhatárolható gyulladásos gócot távolítja el a szájsebész: a műtét helyi érzéstelenítésben zajlik, melynek során a fog gyökere feletti metszésből tárja fel az orvos a fog gyökércsúcsi részének felső egyharmadát és a beteg részt eltávolítja. Szükség esetén csontpótló anyagot is helyezhet az így keletkezett üregbe, majd az ínyt bezárja a műtéti terület felett. Kb. 1 hét- 10 nap múlva varratszedésre kell visszajönni, fél év múlva pedig kontrollröntgen javasolt.

A műtét akkor eredményes, ha a gyökércsúcsi rész felől a csont további fertőződését véglegesen megszünteti és a levágás után is elegendően stabil marad a fog, és a panaszok megszűnnek.

A varratszedést és a kontrollokat, mint bármely szájsebészeti műtét esetében,
ingyenesen elvégezzük.

Foglaljon online

Gyors és egyszerű módja annak, hogy egy kattintással bejelentkezzen kezelésre

 

Az implantológia mesterei

Az életminőség romlásának egyik nagyon fontos tényezője egy vagy több fogunk elvesztése. Ön azzal a szándékkal fordul hozzánk, hogy az implantológiai szaktudásunkkal újra teljes életet adjunk Önnek, visszaadva a rágás örömét. Számunkra nagyon fontos, hogy amikor Ön eljön hozzánk, érezze a különleges törődést és azt a szándékot, hogy segíteni szeretnénk. Célunk, hogy Ön ne csak egy fogászati kezelésben részesüljön, hanem gazdagodjon a stresszementes, nyugodt légkörben zajló kezelés élményével is.

A fő profilunk az implantációs fogpótlások készítése, egy-egy fog pótlásától a teljes fogsor pótlásáig terjedően. Dr. Csák Csaba 20 éve több mint 15000 db implantátum beültetésével hatalmas tapasztalatra tett szert, teljesebb, egészségesebb élethez segítve pácienseit.

conetnt-bottom-picsbubbles