Fogtömés

 • tomes1
  Fogtömés csere előtti állapot

  A fogtömés, mint fogmegtartó kezelés

  Fogtöméssel helyreállítható a szuvas fog eredeti állapota és formája. A fogorvos először eltávolítja a szuvas fogrészeket, kitisztítja az érintett területet, majd betömi a kitisztított üreget a tömőanyaggal, ezáltal meggátolja a további fogszuvasodást. Panoráma röntgenkép készítése lehetővé teszi a kezdődő, vagy a fogak közötti, szemmel nehezen észrevehető fogszuvasodások időbeni felismerését, valamint a régi tömések alászuvasodásának észrevételét.

  Az esztétikus tömés a fog színével harmonizáló, hosszú távon jól funkcionáló tömés készítését jelenti. A kereskedelmi forgalomban különböző gyártmányú esztétikus tömőanyagok találhatóak széles választékban. Rendelőnkben a legújabb tömőanyagokat alkalmazzuk, melyek mind esztétikailag, mind funkcióját tekintve kiváló tömések készítését eredményezik. A beavatkozás épfoganyag-veszteséggel nem jár,
  alkalmazásával teljesen élethű formában vissza lehet építeni a fogat, valamint a
  fogszuvasodásnak is gátat lehet vetni azon a területen.

  A fogszuvasodás már nagyon régóta népbetegség, melyet azok a baktériumok okoznak, melyek a szénhidrát lebontása közben savat termelnek, ez a sav károsítja a fogzománcot. Ezt a folyamatot meg lehet előzni, a kezdeti stádiumban a továbbterjedését is meg lehet gátolni a megfelelő kezeléssel és fogtömés alkalmazásával. Amikor egy fog felszínén szuvasodás észlelhető, az tovább terjedhet, teljes mértékben lerombolhatja a fogakat, fájdalommal járhat, valamint gyulladás és súlyos szövődmények is kialakulhatnak.

   

 • tomes2Mindezek kezelésére szolgál a fogtömés. Fontos tudni, hogy a fogszuvasodás a mélyben szétterjed, tehát a fogon látható apró lyuk a mélyben nagy kiterjedésű lehet.

  A fogszuvasodást elősegítő tényezőket érdemes ismerni ahhoz, hogy a folyamat megelőzhető legyen: a táplálkozási szokások, a megfelelő szájhigiénia mind befolyásolják a szájüreg egészségét.

  Ha a legkisebb rendellenességet tapasztalja szájüregében, legyen az akár egy furcsa elszíneződés a fogakon, esetleg érzékenység vagy fájdalom, érdemes azonnal részt venni egy fogorvosi ellenőrzésen, hiszen ha kezdődő fogszuvasodásról van szó, akkor a lehető leggyorsabban szükség van annak a fognak az ellátására.

  Rendelőnkben az amalgámtömés cseréjével kapcsolatban a következő álláspontot képviseljük:

  • Új tömés esetén nem készítünk amalgámtömést
  • Az amalgám helyett esztétikus tömőanyagot alkalmazunk
  • Nagyobb üreg esetén a fogfelépítés egyéb alternatíváit javasoljuk (betétek, fogkoronák)
  • Régi amalgámtömés cseréjét akkor javasoljuk, ha mellette másodlagos szuvasodás fedezhető fel
  • Amalgám tömés cseréjére sor kerülhet esztétikai megfontolásból is, mikor a szürkés szín esztétikailag zavaró a szájban.
  • Jól funkcionáló, esztétikailag nem zavaró amalgámtömés cseréjét önmagában nem javasoljuk

Foglaljon online

Gyors és egyszerű módja annak, hogy egy kattintással bejelentkezzen kezelésre

 

Az esztétikai tökéletesség

Sokszor van olyan eset, amikor egy sérülés vagy a fogak alaki hibái miatt a mosolyvonalban komoly esztétikai problémákkal szembesülhet a páciens. A letört, sérült és hiányos fog sokak számára egyenlő azzal, hogy takargatják fogsorukat, rejtegetik a mosolyukat.

Az ilyen jellegű panaszok kezelésében az esztétikai fogászat ma már élen jár. A Dent Art Klinik pedig a legújabb és legmodernebb technológia segítségével vissza tudja adni a természetes mosolyt úgy, hogy Önnek csak azzal kell törődnie a későbbiekben, hogy minél több emberre mosolyogjon. Nekünk a legfontosabb, hogy Ön ismét felszabadultan teljes (és tökéletes) életet éljen.

conetnt-bottom-picsbubbles