Fogtömés

 • tomes1
  Fogtömés csere előtti állapot

  A fogtömés, mint fogmegtartó kezelés

  Fogtöméssel helyreállítható a szuvas fog eredeti állapota és formája. A fogorvos először eltávolítja a szuvas fogrészeket, kitisztítja az érintett területet, majd betömi a kitisztított üreget a tömőanyaggal, ezáltal meggátolja a további fogszuvasodást. Panoráma röntgenkép készítése lehetővé teszi a kezdődő, vagy a fogak közötti, szemmel nehezen észrevehető fogszuvasodások időbeni felismerését, valamint a régi tömések alászuvasodásának észrevételét.

  Az esztétikus tömés a fog színével harmonizáló, hosszú távon jól funkcionáló tömés készítését jelenti. A kereskedelmi forgalomban különböző gyártmányú esztétikus tömőanyagok találhatóak széles választékban. Rendelőnkben a legújabb tömőanyagokat alkalmazzuk, melyek mind esztétikailag, mind funkcióját tekintve kiváló tömések készítését eredményezik. A beavatkozás épfoganyag-veszteséggel nem jár,
  alkalmazásával teljesen élethű formában vissza lehet építeni a fogat, valamint a
  fogszuvasodásnak is gátat lehet vetni azon a területen.

  A fogszuvasodás már nagyon régóta népbetegség, melyet azok a baktériumok okoznak, melyek a szénhidrát lebontása közben savat termelnek, ez a sav károsítja a fogzománcot. Ezt a folyamatot meg lehet előzni, a kezdeti stádiumban a továbbterjedését is meg lehet gátolni a megfelelő kezeléssel és fogtömés alkalmazásával. Amikor egy fog felszínén szuvasodás észlelhető, az tovább terjedhet, teljes mértékben lerombolhatja a fogakat, fájdalommal járhat, valamint gyulladás és súlyos szövődmények is kialakulhatnak.

   

 • tomes2Mindezek kezelésére szolgál a fogtömés. Fontos tudni, hogy a fogszuvasodás a mélyben szétterjed, tehát a fogon látható apró lyuk a mélyben nagy kiterjedésű lehet.

  A fogszuvasodást elősegítő tényezőket érdemes ismerni ahhoz, hogy a folyamat megelőzhető legyen: a táplálkozási szokások, a megfelelő szájhigiénia mind befolyásolják a szájüreg egészségét.

  Ha a legkisebb rendellenességet tapasztalja szájüregében, legyen az akár egy furcsa elszíneződés a fogakon, esetleg érzékenység vagy fájdalom, érdemes azonnal részt venni egy fogorvosi ellenőrzésen, hiszen ha kezdődő fogszuvasodásról van szó, akkor a lehető leggyorsabban szükség van annak a fognak az ellátására.

  Rendelőnkben az amalgámtömés cseréjével kapcsolatban a következő álláspontot képviseljük:

  • Új tömés esetén nem készítünk amalgámtömést
  • Az amalgám helyett esztétikus tömőanyagot alkalmazunk
  • Nagyobb üreg esetén a fogfelépítés egyéb alternatíváit javasoljuk (betétek, fogkoronák)
  • Régi amalgámtömés cseréjét akkor javasoljuk, ha mellette másodlagos szuvasodás fedezhető fel
  • Amalgám tömés cseréjére sor kerülhet esztétikai megfontolásból is, mikor a szürkés szín esztétikailag zavaró a szájban.
  • Jól funkcionáló, esztétikailag nem zavaró amalgámtömés cseréjét önmagában nem javasoljuk

Foglaljon online

Gyors és egyszerű módja annak, hogy egy kattintással bejelentkezzen kezelésre

 

A mosoly művészei

Ön a szép és természetes mosolyért fordul hozzánk, mi ezt felkészült orvosokkal, gyakorlott asszisztensekkel, magas szakmai színvonalon, kellemes körülmények között biztosítjuk Önnek. Akár fogászati, szájsebészeti vagy esztétikai kezelésről van szó: az Ön egészsége, elégedettsége a legfontosabb számunkra. A Dent Art Kliniket
Dr. Csák Csaba és Dr. Kónya Ildikó alapította 1994-ben. Azóta több ezer magyar és külföldi páciens kezelése valósult meg az egyre bővülő rendelőben.

Fő profilunk az implantációs fogpótlások készítése, egy-egy fog pótlásától a teljes fogsor pótlásáig terjedően.
Dr. Csák Csaba 20 éve több mint 15000 db implantátum beültetésével hatalmas tapasztalatra tett szert, teljesebb, egészségesebb élethez segítve pácienseit.

conetnt-bottom-picsbubbles