Fogsorrögzítések

 • A teljes fogatlanság azt jelenti, hogy a páciens az alsó, felső, vagy mindkét állcsontján a fogait elvesztette, vagy a még meglévő fogai is eltávolítandók. A teljesen fogatlan állcsontok implantációs fogpótlással történő ellátása a szakterület legnagyobb kihívását jelenti, mind a páciens, mind az orvos számára.

  Fogsorrögzítés mini implantátumokkal

  (Mini Dental Implant, MDI)
  Az MDI rendszer egy egyszerű, minimális beavatkozást igénylő, azonnal terhelhető és költséghatékony megoldás az alsó, kivehető fogsorok tartós rögzítésére. Tartós rögzítést biztosít akkor is, amikor a csont gerincvastagsága hagyományos implantátumokkal ezt nem tenné lehetővé. A mini implantátumok behelyezése az ínyen keresztül történik, nincs szükség az íny felnyitására, majd összevarrására. A rendszerhez tartozik még egy rögzítőelem egy O-gyűrűvel, mely a páciensek fogpótlásának alaplemezébe van beépítve. Az implantátumok feje egy gömbhöz hasonlít, a rögzítőelem pedig úgy működik, mint egy tok. Amint a fogpótlás a megfelelő helyre kerül, a gömbretenciós fej bepattan az O-gyűrű házába, ami a fogpótlás előre meghatározott erősségű rögzülését biztosítja. A behelyezést követően a fogpótlás a páciens nyálkahártyájára támaszkodik.

  mini implantVideó: Mini-implantátum

  • <minimális és egyszeri beavatkozás
  • stabilan ülő fogsor akár a régi protézis felhasználásával is: nem csúszik el
  • kedvező ár és legtöbbször azonnali terhelhetőség
  • egyszerű ápolás
  • nem szükséges ragasztó
  • a gumigyűrű-rendszer meggátolja a nyomáshelyek kialakulását
  • gazdaságos ár
 • FogsorrögzítésStégprotézis

  Az alsó állcsonton 4, a felsőn 4-6 implantátumot ültetünk be a frontfogak területére. Alul 3 hónapig, felül 4-6 hónapig az íny alatt csontosodnak az implantátumok. Ezalatt természetesen viselhető a régi fogsor. Ezután kis beavatkozással szabaddá tesszük az implantátumok íny alatti részét, majd lenyomatot veszünk a fogtechnika számára. A technikus elkészíti a stéget, amely merevítőrudakkal köti össze az implantátumokat, amelyek így nagyobb terhelést képesek elviselni.

  Előnye:

  • a stégszerkezet stabilan billenés nélkül rögzíti a ráültetett protézis. Az implantátumok egymást is stabilizálják, így tényleg az „élet végéig” tarthatnak.
  • a felső protézis is patkó alakú lehet, mert nem kell a vákuumhatás, a szájpad szabadon marad, jó a hő- és ízérzés, nincs hányinger
  • a többi fixprotézis fajtához hasonlóan éjjel is hordható

  Hátránya:

  • több az implantátum és több a fogtechnikai munka, emiatt drágább

   

Foglaljon online

Gyors és egyszerű módja annak, hogy egy kattintással bejelentkezzen kezelésre

 

Az implantológia mesterei

Az életminőség romlásának egyik nagyon fontos tényezője egy vagy több fogunk elvesztése. Ön azzal a szándékkal fordul hozzánk, hogy az implantológiai szaktudásunkkal újra teljes életet adjunk Önnek, visszaadva a rágás örömét. Számunkra nagyon fontos, hogy amikor Ön eljön hozzánk, érezze a különleges törődést és azt a szándékot, hogy segíteni szeretnénk. Célunk, hogy Ön ne csak egy fogászati kezelésben részesüljön, hanem gazdagodjon a stresszementes, nyugodt légkörben zajló kezelés élményével is.

A fő profilunk az implantációs fogpótlások készítése, egy-egy fog pótlásától a teljes fogsor pótlásáig terjedően. Dr. Csák Csaba 20 éve több mint 15000 db implantátum beültetésével hatalmas tapasztalatra tett szert, teljesebb, egészségesebb élethez segítve pácienseit.

conetnt-bottom-picsbubbles