Élpótlás

ÉlpótlásLeggyakrabban apró balesetek kapcsán találkozunk olyan esetekkel, amikor az elülső fogakból kisebb-nagyobb rész hiányzik. Erre is van ma már gyors, egyszerű és esztétikus megoldás. A fogakat borító zománcréteg rendkívül kopásálló, azonban az üveghez hasonlóan rideg is, ezért ha kemény tárgyakkal összekoccan, viszonylag könnyedén letörhet belőle egy darab. A legkisebb hiányzó fogdarab is nagyon szembetűnő, érthető tehát, hogy mindenki szeretné tökéletesen pótoltatni lecsorbult fogát. Egy esztétikus, fehér, élethű élpótláshoz a fogak természetes felépítését kell utánozni. Ehhez különböző színű és fényáteresztő képességű rétegeket kell egyedileg egymásra felvinni.

A letört fogdarab pótlására többféle megoldás kínálkozik, az hogy melyiket válasszuk az a hiányzó fogdarab méretétől függ. Mindenképpen szerencsés, ha a letört fogdarabot megkeressük, mert azt jó eséllyel vissza lehet ragasztani. Ez gyerekeknél is nagyon jó megoldás.
Ha a fog harmadánál is több hiányzik inkább porcelán héjat vagy végső esetben fogkoronát kell készíteni.

élpótlás

Az élpótlás lépései:

Az érzéstelenítő beadása után fogorvosunk eltávolítja a sérülésből származó egyenetlenségeket, esetleg a szuvas részeket és a régi töméseket, majd kondícionáló és bond anyaggal alapot képez a fogra. A felépítés rétegzéses technikával történik. A mélyebb részekre dentin színű kompozit anyag kerül, majd további rétegek felvitelét követően a felszínt zománcszínnel borítjuk, így tökéletes esztétikai hatást érünk el. Az egyes rétegeket a kötés érdekében polimerizációs lámpával világítjuk meg, majd a megkötött anyagot fényesre polírozzuk.

Foglaljon online

Gyors és egyszerű módja annak, hogy egy kattintással bejelentkezzen kezelésre

 

A mosoly művészei

Ön a szép és természetes mosolyért fordul hozzánk, mi ezt felkészült orvosokkal, gyakorlott asszisztensekkel, magas szakmai színvonalon, kellemes körülmények között biztosítjuk Önnek. Akár fogászati, szájsebészeti vagy esztétikai kezelésről van szó: az Ön egészsége, elégedettsége a legfontosabb számunkra. A Dent Art Kliniket
Dr. Csák Csaba és Dr. Kónya Ildikó alapította 1994-ben. Azóta több ezer magyar és külföldi páciens kezelése valósult meg az egyre bővülő rendelőben.

Fő profilunk az implantációs fogpótlások készítése, egy-egy fog pótlásától a teljes fogsor pótlásáig terjedően.
Dr. Csák Csaba 20 éve több mint 15000 db implantátum beültetésével hatalmas tapasztalatra tett szert, teljesebb, egészségesebb élethez segítve pácienseit.

conetnt-bottom-picsbubbles