Élpótlás

ÉlpótlásLeggyakrabban apró balesetek kapcsán találkozunk olyan esetekkel, amikor az elülső fogakból kisebb-nagyobb rész hiányzik. Erre is van ma már gyors, egyszerű és esztétikus megoldás. A fogakat borító zománcréteg rendkívül kopásálló, azonban az üveghez hasonlóan rideg is, ezért ha kemény tárgyakkal összekoccan, viszonylag könnyedén letörhet belőle egy darab. A legkisebb hiányzó fogdarab is nagyon szembetűnő, érthető tehát, hogy mindenki szeretné tökéletesen pótoltatni lecsorbult fogát. Egy esztétikus, fehér, élethű élpótláshoz a fogak természetes felépítését kell utánozni. Ehhez különböző színű és fényáteresztő képességű rétegeket kell egyedileg egymásra felvinni.

A letört fogdarab pótlására többféle megoldás kínálkozik, az hogy melyiket válasszuk az a hiányzó fogdarab méretétől függ. Mindenképpen szerencsés, ha a letört fogdarabot megkeressük, mert azt jó eséllyel vissza lehet ragasztani. Ez gyerekeknél is nagyon jó megoldás.
Ha a fog harmadánál is több hiányzik inkább porcelán héjat vagy végső esetben fogkoronát kell készíteni.

élpótlás

Az élpótlás lépései:

Az érzéstelenítő beadása után fogorvosunk eltávolítja a sérülésből származó egyenetlenségeket, esetleg a szuvas részeket és a régi töméseket, majd kondícionáló és bond anyaggal alapot képez a fogra. A felépítés rétegzéses technikával történik. A mélyebb részekre dentin színű kompozit anyag kerül, majd további rétegek felvitelét követően a felszínt zománcszínnel borítjuk, így tökéletes esztétikai hatást érünk el. Az egyes rétegeket a kötés érdekében polimerizációs lámpával világítjuk meg, majd a megkötött anyagot fényesre polírozzuk.

Foglaljon online

Gyors és egyszerű módja annak, hogy egy kattintással bejelentkezzen kezelésre

 

Az implantológia mesterei

Az életminőség romlásának egyik nagyon fontos tényezője egy vagy több fogunk elvesztése. Ön azzal a szándékkal fordul hozzánk, hogy az implantológiai szaktudásunkkal újra teljes életet adjunk Önnek, visszaadva a rágás örömét. Számunkra nagyon fontos, hogy amikor Ön eljön hozzánk, érezze a különleges törődést és azt a szándékot, hogy segíteni szeretnénk. Célunk, hogy Ön ne csak egy fogászati kezelésben részesüljön, hanem gazdagodjon a stresszementes, nyugodt légkörben zajló kezelés élményével is.

A fő profilunk az implantációs fogpótlások készítése, egy-egy fog pótlásától a teljes fogsor pótlásáig terjedően. Dr. Csák Csaba 20 éve több mint 15000 db implantátum beültetésével hatalmas tapasztalatra tett szert, teljesebb, egészségesebb élethez segítve pácienseit.

conetnt-bottom-picsbubbles