Élpótlás

ÉlpótlásLeggyakrabban apró balesetek kapcsán találkozunk olyan esetekkel, amikor az elülső fogakból kisebb-nagyobb rész hiányzik. Erre is van ma már gyors, egyszerű és esztétikus megoldás. A fogakat borító zománcréteg rendkívül kopásálló, azonban az üveghez hasonlóan rideg is, ezért ha kemény tárgyakkal összekoccan, viszonylag könnyedén letörhet belőle egy darab. A legkisebb hiányzó fogdarab is nagyon szembetűnő, érthető tehát, hogy mindenki szeretné tökéletesen pótoltatni lecsorbult fogát. Egy esztétikus, fehér, élethű élpótláshoz a fogak természetes felépítését kell utánozni. Ehhez különböző színű és fényáteresztő képességű rétegeket kell egyedileg egymásra felvinni.

A letört fogdarab pótlására többféle megoldás kínálkozik, az hogy melyiket válasszuk az a hiányzó fogdarab méretétől függ. Mindenképpen szerencsés, ha a letört fogdarabot megkeressük, mert azt jó eséllyel vissza lehet ragasztani. Ez gyerekeknél is nagyon jó megoldás.
Ha a fog harmadánál is több hiányzik inkább porcelán héjat vagy végső esetben fogkoronát kell készíteni.

élpótlás

Az élpótlás lépései:

Az érzéstelenítő beadása után fogorvosunk eltávolítja a sérülésből származó egyenetlenségeket, esetleg a szuvas részeket és a régi töméseket, majd kondícionáló és bond anyaggal alapot képez a fogra. A felépítés rétegzéses technikával történik. A mélyebb részekre dentin színű kompozit anyag kerül, majd további rétegek felvitelét követően a felszínt zománcszínnel borítjuk, így tökéletes esztétikai hatást érünk el. Az egyes rétegeket a kötés érdekében polimerizációs lámpával világítjuk meg, majd a megkötött anyagot fényesre polírozzuk.

Foglaljon online

Gyors és egyszerű módja annak, hogy egy kattintással bejelentkezzen kezelésre

 

Az esztétikai tökéletesség

Sokszor van olyan eset, amikor egy sérülés vagy a fogak alaki hibái miatt a mosolyvonalban komoly esztétikai problémákkal szembesülhet a páciens. A letört, sérült és hiányos fog sokak számára egyenlő azzal, hogy takargatják fogsorukat, rejtegetik a mosolyukat.

Az ilyen jellegű panaszok kezelésében az esztétikai fogászat ma már élen jár. A Dent Art Klinik pedig a legújabb és legmodernebb technológia segítségével vissza tudja adni a természetes mosolyt úgy, hogy Önnek csak azzal kell törődnie a későbbiekben, hogy minél több emberre mosolyogjon. Nekünk a legfontosabb, hogy Ön ismét felszabadultan teljes (és tökéletes) életet éljen.

conetnt-bottom-picsbubbles