• 9024 Győr, Eörsy Péter u. 19.
  • Hétfő-Csütörtök 08:00-19:00 Péntek 08:00-14:00

cirkon korona

cirkon korona méltán nevezhető az esztétikai fogászat legújabb vívmányának, megjelenése előtt nem volt lehetőség ilyen minőségű fogpótlásra, mely az esztétikai elvárásoknak is száz százalékosan megfelel. Emellett bármilyen felépítménynél alkalmazható, legyen szó akár implantátumról, saját fogra készülő koronáról vagy hídról, a cirkon korona a legjobb lehetőségeket kínálja. Ezen túl érdemes szót ejteni nagyfokú szilárdságáról, mely erősen befolyásolja egy fogpótlás élettartamát. A korona alapanyaga a cirkónium-dioxid, mely napjainkban cirkónium-oxid vagy cirkon elnevezést kapta, ám ez nem egyezik a cirkónium anyaggal, mely egy nagy szilárdságú fém. A cirkónium-dioxid a cirkóniumnak egy olyan vegyülete, mely már kerámia, teljesen fémmentes, szilárdságát és színét tekintve tökéletes alapanyagul szolgál a fogpótlásra.

dentart_kezelesek
cirkonium_korona

A cirkon korona megjelenése előtt az általánosan alkalmazott fogpótlás a hagyományos fémkerámián alapult, mely több hátránnyal járt, kompromisszumokat követelt. A legtöbb problémát a fémváz láthatósága és a fémallergia okozta, melyek ma már kiküszöbölésre kerültek az új technológiás korona által. Plusz előnyt jelent, hogy a cirkónium önmagában is fehér, valamint olyan áttetszőséggel bír, ami teljesen élethűvé varázsol egy fogpótlást, ezért is ez a legjobb választás. A korona vagy híd készítése során a fogorvos előkészíti (lecsiszolja) a fogakat, majd lenyomatot vesz róluk. Az ebből készülő minta adatait a fogtechnikai laborban egy speciális szkenner feldolgozza, az emberi hibákat kiküszöbölve – egy számítógép-vezérelt speciális esztergálórobot ezredmilliméteres pontossággal kifaragja a fogpótlás vázát (ez a CAD/CAM technológia). Az így elkészült vázra ezután kerül rá a megfelelő színű és formájú porcelán leplezés.

A készítésének további lépései a fémkerámia koronáéval megegyeznek. A tökéletes esztétikai hatás annak köszönhető, hogy a váz és a ráhelyezett leplezőanyag színe megegyezik.