Cirkónium koronák, hidak

Cirkónium koronák, hidakA cirkon korona

A cirkon korona méltán nevezhető az esztétikai fogászat legújabb vívmányának, megjelenése előtt nem volt lehetőség ilyen minőségű fogpótlásra, mely az esztétikai elvárásoknak is száz százalékosan megfelel. Emellett bármilyen felépítménynél alkalmazható, legyen szó akár implantátumról, saját fogra készülő koronáról vagy hídról, a cirkon korona a legjobb lehetőségeket kínálja. Ezen túl érdemes szót ejteni nagyfokú szilárdságáról, mely erősen befolyásolja egy fogpótlás élettartamát. A cirkon korona alapanyaga a cirkónium-dioxid, mely napjainkban cirkónium-oxid vagy cirkon elnevezést kapta, ám ez nem egyezik a cirkónium anyaggal, mely egy nagy szilárdságú fém. A cirkónium-dioxid a cirkóniumnak egy olyan vegyülete, mely már kerámia, teljesen fémmentes, szilárdságát és színét tekintve tökéletes alapanyagul szolgál a fogpótlásra.

cirkonium koronaA cirkon korona megjelenése előtt az általánosan alkalmazott fogpótlás a hagyományos fémkerámián alapult, mely több hátránnyal járt, kompromisszumokat követelt. A legtöbb problémát a fémváz láthatósága és a fémallergia okozta, melyek ma már kiküszöbölésre kerültek a cirkon korona által. Plusz előnyt jelent, hogy a cirkónium önmagában is fehér, valamint olyan áttetszőséggel bír, ami teljesen élethűvé varázsol egy fogpótlást, ezért is legjobb választás a cirkon korona. A cirkon korona vagy híd készítése során a fogorvos előkészíti (lecsiszolja) a fogakat, majd lenyomatot vesz róluk. Az ebből készülő minta adatait a fogtechnikai laborban egy speciális szkenner feldolgozza, az emberi hibákat kiküszöbölve - egy számítógép-vezérelt speciális esztergálórobot ezredmilliméteres pontossággal kifaragja a fogpótlás vázát (ez a CAD/CAM technológia). Az így elkészült vázra ezután kerül rá a megfelelő színű és formájú porcelán leplezés.

A készítésének további lépései a fémkerámia koronáéval megegyeznek. A tökéletes esztétikai hatás annak köszönhető, hogy a váz és a ráhelyezett leplezőanyag színe megegyezik.

Foglaljon online

Gyors és egyszerű módja annak, hogy egy kattintással bejelentkezzen kezelésre

 

Az esztétikai tökéletesség

Sokszor van olyan eset, amikor egy sérülés vagy a fogak alaki hibái miatt a mosolyvonalban komoly esztétikai problémákkal szembesülhet a páciens. A letört, sérült és hiányos fog sokak számára egyenlő azzal, hogy takargatják fogsorukat, rejtegetik a mosolyukat.

Az ilyen jellegű panaszok kezelésében az esztétikai fogászat ma már élen jár. A Dent Art Klinik pedig a legújabb és legmodernebb technológia segítségével vissza tudja adni a természetes mosolyt úgy, hogy Önnek csak azzal kell törődnie a későbbiekben, hogy minél több emberre mosolyogjon. Nekünk a legfontosabb, hogy Ön ismét felszabadultan teljes (és tökéletes) életet éljen.

conetnt-bottom-picsbubbles