CBCT

CBCT

Egy orvosnak mindig törekednie kell arra, hogy páciensei még a legkomolyabb műtétek során is a legnagyobb biztonságban legyenek. Magyarországon az elsők között rendelőnkben elérhető az állcsontok 3-dimenziós képi rekonstrukciója az Egyesült Államokban gyártott Gendex Cone Beam CT berendezés segítségével. Minden implantációs beavatkozás, ill. bármely szájsebészeti műtét teljes biztonsággal tervezhető és végezhető, hisz a beavatkozást végző szájsebész szakorvos a tér minden irányából már előre feltérképezheti a műtéti területet: pl. hol fut az állkapocs idegcsatornája egy ki nem nőtt bölcsességfoghoz képest, vagy tényleg belóg-e egy eltávolításra váró felső őrlőfog gyökere az arcüregbe, mint azt a panoráma-rtg mutatja, vagy elég vastag-e a csont egy implantátum számára? Ezen információk birtokában elkerülhetőek, megelőzhetőek az esetleges komplikációk, mint az idegsérülés következtében kialakuló esetleges érzéskiesés, s a rutin műtét valóban könnyen tervezhető és biztos, gyors lefolyású lesz. A dental CT nagy segítséget nyújt az általános fogászatban dolgozó kollégáknak is a fogmegőrző tevékenység és a fogszabályozás során. Ez az egyedülállóan új képalkotási eljárás lehetővé teszi, hogy a vizsgálandó területről 1:1 méretarányos, rávetülés nélküli, több irányból megjeleníthető 3 dimenziós kép készüljön. Ezenkívül nem csak a csont mennyisége, hanem a csont minősége is vizsgálható a felvételeken. Használata során a pácienst minimális sugárterhelés éri! A készülék hasonlóan néz ki a hagyományos panoráma röntgen berendezéshez, de annál jóval kényelmesebb, mivel a páciens ülhet, és nem veszi körül egy zárt gyűrű, amely bezártság érzetet okozhat, azonnal elkészíthető.

Klinikánkon az elsők között alkalmazzuk a 3D képalkotás alapú irányított implantációs eljárást. A Dental CT-vel nyert adatokat egy implantációs szimulációs programba exportálják. Az implantátum típusának ismeretében pontosan megtervezhető a megfelelő implantátum, vagy implantátumok elhelyezkedése. Az állcsontról készült 3D modell és egy lenyomat alapján egy speciális szoftverrel ún. műtéti sablon készül.

Ebben a sablonban század mm pontossággal vezető hengereket helyezünk el. A fúrást a vezető csatornákon keresztül végezzük, így a furat és az implantátum pontosan a szimuláció során meghatározott helyre, és mélységbe fog kerülni.

Foglaljon online

Gyors és egyszerű módja annak, hogy egy kattintással bejelentkezzen kezelésre

 

Az esztétikai tökéletesség

Sokszor van olyan eset, amikor egy sérülés vagy a fogak alaki hibái miatt a mosolyvonalban komoly esztétikai problémákkal szembesülhet a páciens. A letört, sérült és hiányos fog sokak számára egyenlő azzal, hogy takargatják fogsorukat, rejtegetik a mosolyukat.

Az ilyen jellegű panaszok kezelésében az esztétikai fogászat ma már élen jár. A Dent Art Klinik pedig a legújabb és legmodernebb technológia segítségével vissza tudja adni a természetes mosolyt úgy, hogy Önnek csak azzal kell törődnie a későbbiekben, hogy minél több emberre mosolyogjon. Nekünk a legfontosabb, hogy Ön ismét felszabadultan teljes (és tökéletes) életet éljen.

conetnt-bottom-picsbubbles