• 9024 Győr, Eörsy Péter u. 19.
  • Hétfő-Csütörtök 08:00-19:00 Péntek 08:00-14:00

Tartós fogpótlás – A jó minőségű, elülső csontba behelyezett fogimplantátumok legtöbbször azonnal megterhelhetők: egy rövidített, 10 fogból álló műanyag ideiglenes hidat tudunk csavarozni a frissen behelyezett implantátumokra 1 napon belül. Ezzel a páciens a gyógyulási idő alatt (ami 3-4 hónap) kiváló komfortérzéssel tud élni.
A gyógyulási idő letelte után – újabb műtét nélkül – csak lecsavarozzuk az ideiglenes hidat, majd 5 nap alatt elkészül a 12 tagú teljes porcelán körhíd-fogpótlás.
A páciens a kezelés alatt 1 napig sem fogatlan, kivehető fogpótlást nem kell viselnie.

Természetesen a tartós fogpótlás eljárás akkor is működik, ha a fogakat már régebben eltávolították. Ilyenkor a páciens kivehető fogpótlását alakítjuk át ideiglenes rögzített híddá, hogy így is csökkentsük a költségeket.

Ezzel az új eljárással megspóroljuk a csontpótlás árát és gyógyulási idejét. Kevesebb implantátum szükséges, ez is lényegesen csökkenti az árat. A speciális technika további előnye, hogy azonnal ideiglenes hidat kaphat a beteg.
A módszer előnyei:

  • Az esetek nagy többségében nincs szükség csontpótlásra
  • foghúzással egy időben behelyezhetők az implantátumok
  • Azonnal rögzített ideiglenes hidat kap a páciens
  • Már az ideiglenes pótlás sem kivehető
  • a költségek mintegy 30%-kal csökkenthetők a hagyományos módszerekhez képest
A fixprotézis előnyeiről további információkat itt olvashat!
da_pros_0033

Teljes, felcsavarozott porcelán híd, alsó állcsont esetén 4, felsőnél 6 implantátummal

A fogágybetegség – köznapi nevén fogínysorvadás – népbetegségnek számít Magyarországon. Elsősorban örökletes tényezők befolyásolják, de a lefolyását külső tényezők is gyorsíthatják, dohányzás, rossz szájhigiénia, elhanyagolt vagy rosszul kivitelezett fogpótlások. A végeredménye viszonylag fiatal korban jelentkező teljes fogatlanság is lehet. Ha az összes fogat el kell távolítani, és a páciens nem elégedett meg a kivehető fogpótlással, ez eddig egy hosszú kezelési folyamatot indított el. Ez gyakran komplikált műtétekből – csontpótlásból, arcüregfeltöltésből, csontátültetésből – állt, kényelmetlen, ideiglenes kivehető protézis viselése mellett. A végeredmény persze az eredeti fogakhoz nagyon hasonló, rögzített porcelán fogpótlás lett, egy-másfél év elteltével. Szerencsére a fogászati implantológiadinamikus fejlődése eredményeként ma már egy új kezelési megoldás áll a páciensek rendelkezésére, ami a rögzített fogpótláshoz vezető utat lényegesen lerövidíti.

foghúzások utáni csontvesztés általában az őrlőfogak területén a legsúlyosabb. Emellett a felső állcsontban az arcüreg közelsége, az alsónál az állkapocsideg helyzete nehezíti az implantációt.

Az új All-on-4 módszer alapja, hogy az implantátumokat az állcsontok elülső részébe helyezzük be, ahol nem zavar minket sem az állkapocsideg, sem az arcüreg.

Videó: Az All-on-4 technológia látványos bemutatófilmje

A módszer lényege, hogy a hátsó implantátumokat 30 fokos szögben döntve ültetjük be, így alakítva ki hátsó alátámasztási pontokat, fájdalmas és költséges csontpótlás nélkül.

da_pros_0033